6 april 2019
16:00

IF Sylvia

Referat: Karlslunds IF HFK - IF Sylvia

Det är glada miner i Karlslundslägret efter dagens Division 1-premiär hemma mot nykomlingarna IF Sylvia från Norrköping. När domaren blåser i pipan för sista gången i den 95:e minuten så står det 3-1 på resultattavlan.

Karlslunds IF HFK mönstrar följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Adam Björk - Anton Olsson
Simon Gefvert - Ibrahim Habib (ut '83) - Sebastian Loyola Nydén - Justin Salmon (ut '83) - Furkan Motori
Shpëtim Hasani - Mahammed Abdi Momin (ut '86)

Avbytare:
Tim Månsson, Daniel Hultqvist (in '83), Dennis Koss (in '83), Elias Jangdin, Sermed Habib, Freddy Swartling, Christer Lipovac (in '86)

Under den första halvleken står Karlslund för en riktigt fin insats och är det klart mest spelförande laget och låter inte gästerna till mycket tid och utrymme när de väl får bollen. Jakob Kindberg i hemmaburen har inte mycket att göra under denna halvlek. Karlslund å sin sida har mycket boll och kommer även till några bra lägen.

Nollan är dock intakt till den 34:e minuten då högerspringaren Simon Gefvert får bollen på sin kant och slår in bollen till Furkan Motori som tagit sig in lite mer centralt i planen. Med precision hos en finsnickare satt att konstruera en nyckelharpa piskar han iväg ett välplacerat skott som går stolpe in och gör därmed 1-0! Motori blir därmed målskytt i sin första seriematch för sin nya klubb, och det skulle han inte bli ensam om.

1-0 står sig till halvtidsvilan, en halvlek som gladde hemmapubliken med fint spel med mycket rörelse och en hel del skapade målchanser.

I den andra halvleken tappar dock Karlslund intitiativet under en halvtimme och Sylvia äter sig in i matchen. Efter en tilltrasslad situation i den 60:e minuten efter en hörna kan de även trycka in kvitteringen, 1-1.

Det förblir ganska jämnt i spelet under den kommande kvarten. Men i den 78:e minuten slår Sebastian Loyola Nydén en passning där bollen glider genom ett smör i solsken till Mahammed Abdi Momin som kommer helt ren mot målvakten, och trots att Momin har stått för mycket bättre avslut i sin karriär kan han ändå se bollen sakteliga gå in i mål, 2-1! Även han målskytt i sin tävlingsdebut.

I den 88:e minuten drar Gefvert iväg på en redan patenterad rajd i sin nya karlslundströja och hittar sedan in till en fri Shpëtim Hasani som visar fina kvaliteter när han kyligt lyfter bollen över målvakten och fastställer slutresultatet 3-1! Hasani blir därmed tredje spelaren i matchen att göra mål i debuten i sin nya matchtröja.

Allt som allt en gedigen laginsats av Karlslund, trots dippen på en halvtimme under den andra halvleken. Fem nyförvärv i startelvan som alla står för fina insatser. Förutom målskyttarna och de två assisten från Gefvert gör även Justin Salmon en mycket fin insats och är en av de bästa på planen, om inte den bäste. Det finns inte en spelare som faller ur ramen i matchen och något att bygga vidare på inför nästa söndag. Då åker bussen mot Stockholm och bortamatch mot en annan nykomling, Vasalunds IF.